Met Dindi Home draag je bij aan een betere wereld! Want wij denken aan jou én aan het milieu. Hoe? Door producten te maken die zowel duurzaam als trendy zijn. Zodat jij de wereld kan blijven ontdekken. Duurzaamheid is daarbij erg belangrijk en speelt een grote rol in ons productieproces.
Tegenwoordig is duurzamer leven steeds populairder aan het worden, maar zeker nog niet genoeg. Veel mensen beweren dat ze mens en milieu erg belangrijk vinden, maar houden er zelf geen tot weinig rekening mee. Daarom is het belangrijk om bij jezelf te beginnen! Be the difference want duurzaamheid begint bij jezelf. Ben jij nou nieuwsgierig wat je kunt doen om echt duurzamer te gaan leven? We hebben verschillende tips voor je!
1. Douche minder lang
Hoelang sta jij meestal onder de douche? 10 tot 15 minuten? In die tijd spoelt er ongeveer 120 liter water door het doucheputje. Zonde als je dit ook binnen 5 minuten had kunnen doen! Ga eens bij jezelf na hoelang jij precies onder de douche staat en kijk waar jij deze tijd door kunt verminderen. Zet als geheugensteuntje bijvoorbeeld een timer van 5 minuten want every second counts!
Het aanbrengen van shampoo of douchegel hoeft natuurlijk niet lang te duren en scheren heb je ook zo gedaan. Maar waarom staan we dan soms langer dan 10 minuten of zelfs een half uur onder de douche?! Naast dat warm water veel geld kost is het ook nog eens slecht voor het milieu. Probeer dus je douchetijd te verkorten en/of minder warm water te gebruiken. In het begin zal dit natuurlijk even wennen zijn maar na een tijdje gaat dat helemaal goedkomen! You got this. En wist je dat douchen met koud water ook nog eens gezonder is dan douchen met warm water? Door koud te douchen verbeter je namelijk je bloedsomloop. Dat zijn twee vliegen in één klap!
2. Neem de fiets als het kan
Eindelijk! Na al die lessen heb je eindelijk je rijbewijs op zak! En nu je overal heen kunt rijden is het natuurlijk veel verleidelijker om met de auto te gaan dan met het openbaar vervoer, de fiets of lopend. Zelfs bij een kleinere afstand die makkelijk te fietsen is wordt er vaak voor de makkelijke optie gekozen: de auto. Naast dat autorijden en brandstof erg duur zijn, zijn de uitlaatgassen van een auto erg schadelijk voor het milieu. Do something green today en kies bij kleine afstanden voor de fiets of ga lopend, dit is ook nog eens veel gezonder door de frisse lucht die je in de auto niet binnenkrijgt.
3. Zet de verwarming een graadje lager
Tijdens de wat koudere dagen is de verleiding heel groot om de kachel of verwarming een graadje hoger te zetten. Begrijpelijk natuurlijk, maar als je aan het milieu wilt denken is dit zeker niet de verstandigste keuze. Er zijn namelijk ook manieren om het warm te krijgen zonder de verwarming hoger te zetten en zonder dat het veel stroom kost. Trek bijvoorbeeld een dikkere trui aan of pak een warme deken of doe voortaan de ramen zo veel mogelijk dicht. Zo krijg jij het toch warm zonder te veel stroom te hoeven gebruiken. Ideaal en lekker knus!
4. Zeg nee tegen plastic
Een plastic tasje bij de supermarkt is makkelijk gekocht, maar had je er niet al honderden van thuisliggen? Ohja! Plastic is erg slecht voor het milieu en voor dieren. Gebruik daarom zo min mogelijk plastic en kies bijvoorbeeld één bepaald tasje die je overal mee naartoe neemt. Ook plastic flesjes zijn overbodig, als je één flesje koopt kun je deze opnieuw vullen en heel lang opnieuw gebruiken!
5. Verbruik minder stroom
Nog even je smartphone opladen tot die 100% voordat je weggaat. Klinkt dit herkenbaar? Dan is deze tip zeker van toepassing op jou. Je verbruikt namelijk veel vaker onnodig stroom dan je denkt. Voorbeelden hiervan zijn het onnodig opladen van je smartphone, stekkers die niet worden gebruikt in het stopcontact laten zitten, lampen aan laten staan terwijl je deze niet nodig hebt en ongebruikte apparaten aan laten staan. Het is belangrijk dat wanneer je apparaten niet gebruikt, je ze ook niet aan laat staan, haal de stekker na gebruik meteen uit het stopcontact en klaar is Kees. Zo simpel kan het zijn!
6. Voorkom voedselverspilling
De gemiddelde Nederlanders gooit gemiddeld zo'n 43,4 kilo aan eten per jaar weg. Dit is zonde van het water, de CO2-uitstroot en het energieverbruik dat bij de voedselteelt komt kijken. Dit gemiddelde kan jij omlaag brengen! Be the change en zorg er bijvoorbeeld voor dat je restjes eten bewaard voor de volgende dag en niet te veel dingen komt die snel over de houdbaarheidsdatum gaan. Maak voordat je naar de supermarkt gaat een lijstje met essentiële producten die jij sowieso nodig hebt. Hierdoor voorkom je onnodige aankopen die je vervolgens te lang in de koel(kast) laat liggen. Het bewaren van voedsel is niet alleen duurzaam, maar scheelt jou ook een hoop onnodige kosten. Een win-win situatie dus! Time for change. There is no planet b.