Tips om beter te slapen

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Als je niet goed of niet voldoende slaapt kan dat op veel manieren slecht voor je zijn. Zo kan dit veel invloed hebben op je looks and feel. Je kunt bijvoorbeeld sneller last krijgen van hart- en vaatziekten, ook kun je concentratie- of geheugenproblemen krijgen. Kortom, genoeg redenen om voldoende rust te nemen en op tijd naar bed te gaan! Wij geven jou tips om een heerlijke nachtrust te creëren.

Hoe kan ik sneller in slaap vallen?

Tip 1: Zorg voor regelmaat in je slaapritme. Het is belangrijk om iedere avond op een vaste tijd gaat slapen en de volgende dag weer op een vaste tijd opstaat, het liefste ook in het weekend (ja echt). Dit klinkt misschien not ideal maar door een goed slaapritme creëert jouw lichaam een zogenoemde biologische klok. Door dit toe te passen geef jij je mind and body voldoende rust.

Tip 2: Verbeter je eetpatroon. Ook een stabiel eetritme zorgt voor een bijdrage aan een betere nachtrust. Eet in de avond niet al te zware maaltijden, deze moet jouw lichaam namelijk nog verteren wat ervoor kan zorgen dat jij minder snel in slaap valt.

Tip 3: Deze tip zal je vast al ooit gehoord hebben. Het is namelijk over het algemeen bekend dat schermgebruik voor het slapengaan erg slecht is. Doordat je ‘s avonds laat nog naar een opgelicht scherm kijkt denken je hersenen dat het nog licht is en kun je moeilijker in slaap vallen. Zorg er daarom voor dat je ruim twee uur voordat je gaat slapen niet meer in aanraking komt met beeldschermen and you will sleep like an angel. Kun je toch niet van je telefoon afblijven, schakel dan een uurtje voor het slapen het blauwe licht uit in je instellingen.

dekbedovertrek, abbey hoes, slaapkamer, harvest moon   dindi home, dekbedovertrek, forever spring,

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Tip 1: Een gemiddeld volwassen persoon heeft iedere nacht tussen de 7 en 9 uur slaap nodig, dus zorg dat je die tijd ook aan probeert te houden voor jezelf. De kwaliteit van het slapen kan echter per leeftijd verschillen. Volwassenen hebben vaak een minder goede slaapkwaliteit dan kinderen. Ze brengen minder uren in een vaste slaap door en worden ‘s nachts sneller wakker.

Tip 2: Ook is het belangrijk dat jouw kamer als een fijne omgeving aanvoelt. Keep it clean en zorg dat je een comfortabel bed hebt. Een fijn matras, dekbed, dekbedovertrek en hoofdkussen zijn zeker niet onbelangrijk voor een goede nachtrust. Een andere handige tip zijn verduisterende gordijnen. Deze zorgen ervoor dat jouw kamer zo donker mogelijk blijft en dat jij dieper slaapt.

slaapkamer, harvest moon, dekbedovertrek, abbey hoes, dindi home dindi home, wild waves, dekbedovertrek, zand

Wat is de beste temperatuur voor in mijn slaapkamer?

Tip 1: Het is heel verleidelijk om het zo warm mogelijk te houden in je slaapkamer door bijvoorbeeld de ramen en deuren te sluiten en de verwarming aan te laten. Dit is echter niet zo healthy als het gaat om een goede nachtrust. Het is belangrijk om te zorgen voor zoveel mogelijk ventilatie in de slaapkamer, hierdoor adem je frisse lucht in als je slaapt, val je dieper in slaap en word je minder snel wakker met hoofdpijn. Zorg er dus voor dat je ramen en deuren overdag zo veel mogelijk open doet en de verwarming op tijd uitzet. Voor meer tips: zie onze blog voor koel slapen.

Tip 2: You will like this one! Neem een warm bad of een warme douche voor je gaat slapen. Het is bewezen dat het nemen van een bad of douche slaap bevorderend werkt, het warme water zorgt namelijk voor een verbeterde doorbloeding waardoor je lichaam meer warmte af kan staan aan de omgeving waardoor jij sneller in slaap valt. Gebruik een van onze heerlijk zachte handdoeken en washandjes voor een optimale ontspanning.

 

Ben jij op zoek naar tips voor een perfecte powernap? Lees dan snel onze blog!

Sweet dreams babe!

Stay Tuned

Be wild, but stay soft! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting. We delen maandelijks de leukste producten, winacties en kortingen. Deze korting kun je combineren met afgeprijsde items, zoals tijdens de sale.