The perfect powernap

De middagdip. Sounds familiar? Tussen 2 en 5 uur ‘s middags is je energielevel rockbottom en je zou het liefst even een dutje willen doen. Er zijn verschillende manieren om je energie weer op te krikken en niet toe te geven aan je vermoeidheid. Verschillende tips zijn bijvoorbeeld dat je gedurende dag voldoende vezels moet eten, een raam open moet zetten voor frisse lucht, een stukje gaan wandelen buiten of met een nat washandje door je gezicht gaan zodra je merkt dat je een oppepper kan gebruiken. Je zou natuurlijk ook gewoon je bed kunnen opzoeken om echt even een dutje te gaan doen. Wij geven je de beste tips! 

Slaap niet te lang

Het klinkt super verleidelijk om zonder wekker onder de wol te kruipen. Toch kun je dit beter niet doe. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de meest ideale powernap ongeveer 20 minuten duurt. Op deze manier voorkom je namelijk dat je in de REM-slaap terecht komt. In deze fase herstel je het best en kom je het meest tot rust, maar wakker worden terwijl je in deze fase zit, zorgt juist voor een suf en vermoeid gevoel. Als je maar 20 minuutjes gaat liggen, blijf je in een lichte slaap en word je uitgerust wakker. Pas wel op dat je niet té laat in de middag je powernap pakt. Hierdoor ben je ‘s avonds minder moe en val je ook minder goed in slaap.

bad, badkamer, model, dindi

Verhoog de kwaliteit

Heb je geen tijd om 20 minuten je ogen dicht te doen, neem dan even 5-10 minuten de tijd om te rusten. Ook een kort momentje rust kan voor een energyboost zorgen.

Haal alles uit je kostbare minuten rust en verhoog de kwaliteit van je dutje. Verminder je cafeïne inname door je kopje koffie te laten staan en kies voor een lunch met een hoog eiwit- of calciumgehalte, hierdoor wordt je slaap namelijk bevordert. Daarnaast speelt comfiness natuurlijk ook een belangrijke rol. Kruip onder een lekker dekbedje en laat je hoofd op een zachte kussensloop rusten. Dit in combinatie met een zacht hoeslaken zorgt ervoor dat je een stuk relaxter ligt en dit scheelt weer tijd om helemaal in de relaxstand te komen.

De powernap techniek; een handig kunstje

Lig jij ‘s avonds ook altijd eerst nog minimaal een half uur te draaien voordat je lekker in slaap valt? Dat hoeft niet! Dé manier om snel in slaap te vallen, is om je focus volledig op je ademhaling te leggen. Door rustig in en uit te ademen en je aandacht daar op te richten, geef je je brein de kans om even alle hectiek van de dag en de nog te verwerken prikkels op de achtergrond te parkeren. Ook als je geen tijd hebt voor een volledige powernap, is dit een effectieve manier om even tot rust te komen of te ontstressen.

dekbedovertrek, daily dreamer, wit, handdoek, dindi

Dus girl, geef de volgende keer gewoon toe aan je vermoeidheid! Even je hoofd leeg maken zodat je er daarna weer tegenaan kunt!

Stay Tuned

Be wild, but stay soft! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting. We delen maandelijks de leukste producten, winacties en kortingen. Deze korting kun je combineren met afgeprijsde items, zoals tijdens de sale.