The best food tips for you and your skin!

Je huid goed verzorgen is om veel redenen belangrijk. Dit kun je doen door verschillende crèmepjes te smeren, maar wist je dat de voeding die je binnenkrijgt ook een grote invloed heeft op jouw huid? Je kunt je huid eigenlijk zien als een soort spiegel van je gezondheid. Wanneer je een ongezonde voeding binnenkrijgt, zal je huid doffer ogen. Wanneer je veel gezonde voeding eet zal dit positieve gevolgen hebben op je huid. Ben jij benieuwd welke voedingsproducten jouw huid laten stralen? Lees snel verder!

   

Wanneer je jouw huid goed wilt verzorgen, is het belangrijk om je voeding divers te houden en te zorgen dat je voldoende gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Deze spelen namelijk allemaal een andere rol voor je lichaam. Zo is vitamine A nodig voor celdeling, wat helpt bij het voorkomen of verbeteren van eczeem, acne en psoriasis. Producten die veel vitamine A bevatten zijn bijvoorbeeld; pompoen, zoete aardappel, wortel en mango. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lichaam genoeg collageen aanmaakt. Om dit te stimuleren is onder andere vitamine C nodig. Producten die veel vitamine C bevatten zijn; paprika, sinaasappels en boerenkool.

   

Zink is ook een belangrijk element dat helpt je huid te herstellen. Dit speelt namelijk een grote rol bij cel vernieuwing. Puistjes en acne kunnen ontstaan door een tekort aan zink in je lichaam. Om dit aan te vullen zijn producten als; vis, schaal en schelpdieren aan te raden. Vis levert ook een goede bijdrage aan natuurlijke eiwitten die jouw lichaam helpen met herstelwerkzaamheden, kortom super goed voor je huid dus! Liever plantaardige eiwitten binnen krijgen? Ga dan voor voeding met noten, zaden, linzen, bonen of peulvruchten. Ook deze passen perfect in jouw voedingspatroon!

Nog iets wat bijdraagt aan het verzorgen van jouw huid is het verschonen van je beddengoed. Je staat er misschien niet bij stil maar jouw hoofdkussen zit bom vol bacteriën en dode huidschilfers. Het is daarom super belangrijk om je beddengoed regelmatig te wassen of te vernieuwen. Ben jij op zoek naar nieuw beddengoed? Check onze website voor de allerleukste prints!

Vind jij het toch fijner om jouw huid te verzorgen door middel van gezichtsproducten? Dan kan eten daar alsnog heel handig voor zijn! Wat dacht je van een zelf gemaakt avocado masker? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een avocado, wat yoghurt en een beetje honing, easy peasy right? Of een heerlijke, budgetproof lipscrub? Check het blog ‘Diy self care tips’ als je benieuwd bent naar nog meer skin care tips!

Stay Tuned

Be wild, but stay soft! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting. We delen maandelijks de leukste producten, winacties en kortingen. Deze korting kun je combineren met afgeprijsde items, zoals tijdens de sale.