Pillow talk met Kae Sutherland

In gesprek over haar co-creatie collectie en haar slaapgewoontes

 

Haar stijl kenmerkt zich door romantic, timeless designs en prints. Creatieve ondernemer Kae Sutherland is al bekend met het ontwerpen van collecties; Ze heeft een eigen sieradenmerk 24Kae en een kledingcollectie kan ze ook afvinken. Maar een co-creatie collectie met dekbedovertrekken is weer een nieuwe ervaring. Het resultaat: frisse, romantische dekbedovertrekken waarmee je je slaapkamer een heerlijk voorjaarsgevoel geeft. Wij vroegen Kae het (nacht-)hemd van het lijf over deze co-creatie collectie met Dindi Home en haar slaaprituelen.

Vond je het leuk om een collectie voor Dindi Home te ontwerpen?
“Ik vond het superleuk om te doen. Vooral omdat een dekbedovertrek niet iets is wat je snel weer weg doet. Ik vond het echt heel leuk om de stofjes te ontvangen en te zien wat het wordt. Kijkt toch heel anders dan vanaf beeld.

De grootste uitdaging was om een collectie te ontwikkelen die toegankelijk is, zonder mijn eigen stijl te verliezen. Ik zelf heb toch wel een uitgesproken romantische stijl, daar houdt niet iedereen van. Ik ben dan ook mega blij met de mix die het nu is geworden.”

Wat vond je het allerleukste bij het ontwikkelen van deze collectie samen met Dindi Home?
“Ik vond het allerleukste om de moodboards te maken. Voor mijn eigen merk moet ik ook twee keer per jaar een collectie ontwikkelen. Dat beginstadium is het allerleukste en daarna om uiteindelijk het eindresultaat te zien.”

Waardoor ben je geïnspireerd bij deze collectie?
“Ondanks dat de collectie uitkomt in het najaar, is de lente en het zomerse gevoel mijn inspiratie. Ook qua kleding draag ik nooit donkere kleuren, zelfs niet in de winter. Ik wil graag het hele jaar door het gevoel hebben dat de zomer eraan komt. Ik vind het fijn dat alles licht en fris is. Een beetje de zomer terugbrengen in de slaapkamer, dus.”

 

 

Wat is je grootste droom?
“Mijn grootste droom is toch wel een groot gezin. Als het allemaal lukt, dan wil ik het liefst drie kinderen.”

Wat is je ergste nachtmerrie?
“Dat mijn dochter of mijn familie iets ernstigs overkomt. Ik ben echt een familiemens en ook wel een huismus. Ik zie mijn ouders en mijn schoonouders meerdere keren per week. Dus dat de mensen om mij heen iets overkomt, is wel mijn grootste angst.”

 

“Het bleek dat we hele gesprekken houden samen”

 

Heb je nog grappige slaapgewoontes?
“Ik ben heel beweeglijk in mijn slaap. De topper op ons matras sluit net niet helemaal lekker aan. En die is in de ochtend helemaal verschoven aan mijn kant van het bed. Blijkbaar praat ik in mijn slaap en mijn vriend ook. Laatst had ik een app gedownload om je slaap te tracken. Ik was echt verbaasd! Het bleek dat we hele gesprekken houden samen. Echt heel raar!

Daarnaast weet ik ook iedere ochtend wat ik gedroomd heb die nacht. Mijn vriend niet. We schijnen allemaal te dromen, maar niet iedereen weet het nog wanneer je wakker wordt. Ik dus wel.”

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?
“Ik word vroeg in de ochtend wakker door die kleine. Die komt dan zelf de slaapkamer uitgewandeld en dan staat ze naast ons bed. We hebben nog best wel last van gebroken nachten. Gelukkig gaat het beter, maar vaak is ze nog wel twee keer in één nacht wakker. In de ochtend kruipt ze bij ons in bed en dan kijken we een beetje tv. Mijn vriend zet dan koffie. Als we dan echt wakker worden, dan gaan we samen uitgebreid ontbijten. Dit doen we echt nagenoeg dagelijks. Ik ben echt van de ontbijtjes, mijn vriend is horecaondernemer en het ontbijt is eigenlijk ons diner. Hij werkt namelijk altijd in de avond. We hebben de afspraak dat ons gezinsmoment ’s ochtends aan tafel samen is.”

 

Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken?
“Broodje friet met mayonaise, of een kroket…. Eigenlijk alles wat gefrituurd is. En ook wel echt koekjes (eeuwige liefde voor bokkenpootjes). Ik heb van die fases dat ik steeds wat anders héél lekker vind, ik zag net toevallig hier op de set slagroomtruffels staan, toen was ik echt gelijk héél blij! En nee, ik sport niet veelvuldig. Ik boks sinds kort één keer in de week, maar afzeggen kan ik ook heel goed. Het is wel lekker om even je agressie kwijt te kunnen, maar echt sporten vind ik verschrikkelijk. Boksen houd ik namelijk de eerste tien minuten vol, maar daarna wil ik eigenlijk alleen nog maar kletsen en dan naar huis om weer lekker te eten.”

 

“Broodje friet met mayonaise, of een kroket”

 

Douche je liever voor het slapen gaan of ’s ochtends als je net wakker bent?
“Ik vind het sowieso vreselijk om te douchen. Daar houd ik echt niet van. Het is dat het moet!”

Dilemma: Snelle douche of een lang bad?
“100% een lang bad. Ik hou wel van lang in bad gaan. Vroeger thuis, zeker wel tot mijn dertiende, ging ik echt iedere avond samen met mijn moeder in bad. Dat was echt ons momentje samen, voor het slapen gaan.”

Hoe vind jij rust in je slaapkamer?
“Zomer of winter, ik moet onder een dik dekbed slapen. En een been eronder uit kan ik ook niet verdragen. Vroeger dacht ik als kind ook dat mijn been gepakt werd door een monster. Nu vind ik het gewoon geen lekker gevoel als ik niet bedekt ben onder een dikke laag. We woonden in Amsterdam, 3 hoog onder een plat dak. Dat kan dus extreem warm worden, maar alsnog lag ik dan onder mijn donzen dekbed. Daarnaast moet ik een T-shirt aan om te slapen, zonder iets om het lijf val ik gewoon niet in slaap. Een groot oversized shirt vind ik het lekkerst. In een string slapen kan ik ook niet. En al mijn sieraden moeten wel af voor het slapen gaan.”

Nieuwsgierig naar de frisse, romantische collectie dekbedovertrekken die Kae Sutherland samen met Dindi Home heeft ontwikkeld? Bekijk deze dan hier!

Blijf op de hoogte

Be wild, but stay soft! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting. We delen maandelijks de leukste producten, winacties en kortingen. Deze korting kun je combineren met afgeprijsde items, zoals tijdens de sale.