Materiaalkeuze

Al ons beddengoed en badgoed is gemaakt van 70% gerecycled katoen en 30% virgin, nieuw katoen. Oftewel: 100% zacht! Katoen is een natuurlijke stof gemaakt van de katoenplant. Het is een natuurlijk materiaal en heeft als voordelen dat het ademt, veel vocht opneemt en zacht aanvoelt. So let’s embrace the softness!

Waar komt het gerecyclede katoen vandaan?

Voor onze duurzame textielartikelen wordt gebruik gemaakt van het snijafval dat vrijkomt bij de productie van nieuwe textielproducten. Het gaat om snippers ongebruikte, nieuwe katoen die anders weggegooid zou worden. Door recycling worden deze snippers teruggebracht tot losse katoenvezels. Hier wordt vervolgens 30% virgin katoen aan toegevoegd voor stevigheid en kwaliteit, waarna er opnieuw garen van gesponnen wordt. Daar wordt uiteindelijk jouw beddengoed en badgoed van gemaakt!
Bekijk hier het badgoed
Bekijk hier het beddengoed

Voordelen van katoen

✓ Gemaakt van 100% katoen
✓ Erg sterke stof en duurzaam
✓ Ademende stof
✓ Voelt koel en fris
✓ Ideaal voor de warmere periodes
✓ Vocht absorberend en vocht regulerend

Stay Tuned

Be wild, but stay soft! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting. We delen maandelijks de leukste producten, winacties en kortingen. Deze korting kun je combineren met afgeprijsde items, zoals tijdens de sale.