Duurzaam? Of course!

Yes, goed nieuws: bij Dindi Home denken wij voortdurend aan jou én aan het milieu. Hoe? Door producten te maken die zowel duurzaam als trendy zijn. Zodat jij de wereld kan blijven ontdekken. Nu en in de toekomst.

You go girl!

Met de productie van onze lijn gaan we voor zo min mogelijk water- en energieverbruik én een lage CO2-uitstoot. Als je één Dindi-badlaken van 100 x 180 centimeter koopt, bespaar je 4.830 liter water. Wow! Daarmee kun je wel 74 keer douchen of 40 keer badderen (en jezelf daarna lekker afdrogen met onze comfy handdoek natuurlijk). Ook stoot je met jouw aankoop 2,1 kilogram minder CO2 uit en bespaar je 8,7 kWh ten opzichte van een regulier geproduceerd badlaken. Lekker bezig dus!

Wist je dat álle producten van Dindi gerecycled zijn?

Ons bad- en beddengoed is gemaakt van 70% gerecycled katoen en 30% nieuw katoen voor de sterkte en de levensduur van de stof. Oftewel: 100% natuurlijk en 100% zacht! Ook onze verpakking is wordt zo slim en duurzaam mogelijk ontwikkeld met gerecycled papier, dozen van gerecycled karton en zo min mogelijk plastic. Dus don’t worry: je kunt je pakketje met een gerust hart laten versturen.

Waarom 70% gerecycled en geen 100%?
Hoe duurzamer, hoe beter! Maar om een kwalitatief sterke en zachte handdoek of dekbedovertrek te kunnen ontwikkelen is er een klein percentage nieuw (virgin) katoen nodig. De gerecyclede katoensnippers zijn anders niet stevig en lang genoeg om er nieuw garen van te spinnen.

Nieuw katoen maar dan duurzamer
Dindi streeft naar een duurzamere manier om katoen te produceren. Dit doen we door deel uit te maken van Better Cotton Initiative, BCI. BCI richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt en het focust zich op het opleiden van boeren om bewustere keuzes te maken en duurzamer te telen. Koop je katoen met het BCI logo dan draag je bij aan dit initiatief.

Wanneer je een product koopt met BCI logo betekent dit niet altijd dat dit product altijd BCI katoen bevat. Het is ingewikkeld om BCI katoen apart te verwerken in de keten, het wordt dus gemengd met normaal katoen. Daardoor weet je niet altijd hoe veel BCI katoen er in jouw product zit.

Wanneer je een product koopt met BCI logo betekent dit dat je de duurzame katoenproductie steunt en krijgen boeren een betere opleiding, kunnen ze duurzamer werken en krijgen ze een eerlijke prijs voor hun katoen.

Zeker weten duurzaam

Benieuwd hoe duurzaam je Dindi-aankoop écht is? We’ve got you! Om zeker te weten hoeveel we besparen, hebben we de Recycle Movement (REMO) ingeschakeld. REMO berekent de besparing van Dindi-producten op het milieu. Dit wordt vergeleken met het aantal uren Netflix kijken of het kijken naar jouw favoriete influencer op Youtube. Maar dat is niet alles. Ook controleren ze of onze producten daadwerkelijk uit gerecycled materiaal bestaan. De resultaten zijn allemaal op onze etiketten terug te vinden. Wel zo fair.

Better be safe than sorry

Veilig, milieuvriendelijk en betrokken: triple check! De producten in onze Dindi-lijn zijn Oeko-Tex gecertificeerd. Dit betekent dat jouw Dindi-producten geen schadelijke stoffen bevatten. En of wij ons focussen op milieuvriendelijke productie én waardig werk voor boeren in de juiste omstadigheden? Absoluut!

Dus waar wacht je nog op? Support samen met Dindi Home onze prachtige planeet. Let yourself be guided in the world of Dindi and become an ambassador as we are.

Stay Tuned

Be wild, but stay soft! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting. We delen maandelijks de leukste producten, winacties en kortingen. Deze korting kun je combineren met afgeprijsde items, zoals tijdens de sale.